Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Centar kulture tijela GEA
Centar kulture tijela GEA

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

7 sportsko-rekreacijskih disciplina | 1 lokacija

Naš blog


Aktivno s proljećem!

1. ožujka 2016.

Aktivno s proljećem!

Bez obzira jeste li među sretnicima koji su se ove zime rekreirali na skijaškim nadmorskim visinama ili ste ju proveli pod dekicom, kalendarsko proljeće sve je bliže. Sat samo što nije otkucao vrijeme za buđenje iz zimskoga sna i trenutak kada će vrijeme hibernacije ustupiti mjesto novoj, aktivnoj sezoni. S proljećem se napokon bliži aktivniji dio godine, ali i oblačenje kraće, tanje i uže odjeće, za što se mnogi žele dodatno pripremiti!

 Učinkoviti rezultati postižu se samo redovitim cjelogodišnjim trudom, no neizlječivi sezonski vježbači svakako će postići više obuku li patike već sada, nego ako pričekaju dok još malo zatopli. 

Proljeće samo po sebi donosi više nove, svježe energije i dinamike, no nekima donosi i proljetni umor, glavobolje, kao i vrijeme potrebno za prilagodbu na novo godišnje doba. Upravo je vježba i fizička aktivnost odličan alat u podizanju razine energije u tijelu, buđenju uspavanih udova sputavanih višemjesečnim boravkom u zatvorenom prostoru i aktiviranjem za to vrijeme stvorenih zaliha.

 Proljetna aktivnost koja će probuditi tijelo i njegove enrgetske i masne zalihe ne mora nužno biti organizirana rekreacija u teretani ili dvorani. Naprotiv, mnogo toga postiže se upravo treningom na otvorenom - hodanjem, trčanjem, biciklizmom, rolanjem, ili planinarenjem s prvim sunčevim zrakama. Hiking se često podcjenjuje, no terensko je pješačenje sve samo ne obično – ono podiže puls znatno više od uobičajenog hodanja i odlično učvršćuje i oblikuje veliki broj mišićnih grupacija. Većinom ovih cikličkih aktivnosti aktivira se čitavo tijelo i to u aerobnom režimu treninga (što znači da će poboljšati sposobnosti srčanog i krvožilnog sustava, ali i učinkovito trošiti kalorije kroz duže vrijeme), a učinak svježeg zraka i sunca neprocjenjiv je, ne samo zbog fizičkih, nego i zbog pozitivnih učinaka na raspoloženje i opće stanje organizma.

 Ukoliko pak niste izletnički tip i za vježbu vam treba poticaj trenera ili suvježbača, Centar kuture tijela Gea u svojoj ponudi ima programe upravo za proljetno buđenje, aktivaciju i čišćenje organizma. Statični ili dinamični, plesni ili korektivni, za oblikovanje tijela ili mršavljenje, grupni rekreativni programi mogu učiniti samo dobro za opće fizičko i psihičko zdravlje.

Uz brojne zdravstvene pozitivne učinke - od smanjenja krvnog tlaka i poboljšanja fleksibilnosti, preko redukcije kilaže i celulita, do poboljšanja mišićnog tonusa, posture (držanja) tijela i produbljenja disanja, rekreacija ostvaruje i nebrojene pozitivne učinke koji se šire i izvan domene dvorane i konfekcijskog broja. Zdraviji organizam ostaje aktivniji i ostatak dana, što se očituje na radnom mjestu i kod kuće. Vježbači su puni energije, zadovoljniji, odlučniji i učinkovitiji i mimo vježbanja, a osjećaj dobrih vibracija zadržava se još satima nakon treniga. I zato patike na noge, sunce je pred vratima, a proljetni alarm samo što se nije oglasio!

www.centargea.com


Naši ostali blogoviKontaktirajte nas!


 1. Centar, Šamačka 11
  31 000 Osijek
  098 18 19 813

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. "Nordic walking – healthy living"
 2. Baci oko na Čačkalicu!
 3. Sretna Nova 2019!
 4. Sretan i blagoslovljen Božić!
 5. Zimski dječji kamp Medosport
 6. Redovno tjelesno vježbanje
 7. #yogazamene niz
 8. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 9. Sportske povrede
 10. Besplatni ljetni programi 2018.